Admitere Academia de Poliţie

Am ajuns la admitere. Măreaţa zi a înscrierii. Cine a participat la admitere ştie de faptul că o grămadă de candidaţi au venit după ei cu tot neamul, neam compus din membri care mai de care mai isterici, care îşi încurajează odraslele, spre disperarea celorlalţi candidaţi, care nu pot trece de muierile care stau lipite de poarta de acces şi care strică “Succes X-ulescu”. Ho femeie, că-i doar înscrierea, treci şi te culcă. Mergem mai departe. Voi menţiona aspecte care mi-au rămas în minte.

Ajung pe platou, văd o grămadă de birouri cu umbreluţe. Mă pun şi eu acolo unde e coada mai mică. Când mă apropii de birou, văd că avea nume de judeţe pe o hârtie. Evident că al meu nu se regăsea acolo. Plec să-mi caut biroul.

Aştept, predau banii, primesc legitimaţia. Dau să plec. Nu se poate, trebuie să ne adunăm, că se ţine un instructaj. Hai, fie, de parcă nu ni s-a spus de acasă ce şi cum. Vine ofiţerul care se ocupă de noi, îşi spune poezia. Dau să plec. Nu se poate, trebuie să vorbească rectorul, chestorul Costică Voicu. Aştept, dar a meritat.

Apare nea Costică şi începe să ne povestească de admitere, ajungând rapid la sport. Ce am reţinut din poezia lui a fost ceva de genul: “Pentru domnişoare (pauză), care mai sunteţi (pauză şi răsete în rândul masculilor), dacă au loc incidente din motive feminine, bla bla, nu reţin restul şi oricum nu era important. Bravo nea Costică, a meritat aşteptarea, măcar am râs. În cele din urmă, am reuşit să plec de acolo.

Peste câteva zile, contravizita medicală. Intrăm două grupe într-o sală de sport, sală care avea o serie de cortine cu câte un medic. Ne dezbrăcăm la chiloţi, cântărim, măsuram, chestii socoteli şi apoi suntem direcţionaţi către o cortină. Stând la rând, mă uitam şi eu în jur ca tot omul, să nu mă plictisesc. Deodată, văd în depărtare un şir de buci păroase şi un medic care se plimba pe acolo, uitându-se la sculamente, semn că unii erau mai grăbiţi şi nu avea chef de examinări individuale :))

Când m-am apropiat de medicul meu (tipă), ăla din faţa mea trece de corină, pentru examinare. O aud pe cumătră dând instrucţiuni, ea spunând seria magică: chiloţii jos, decalotează. Ăla nu a priceput (sau nu ştia ce înseamnă, deşi era evident, din moment ce era cu nădragii în vine), cumătra repetând iar. Eu îmi dădeam seama că îşi pierde răbdarea, dar aud apoi un strigăt: BELEŞTE-O MĂ! Aha, acum sigur ştie şi restul ce vrea cumătra, a scăpat de-o grijă.

Am terminat contravizita, dar vai, nu putem pleca, trebuind să aşteptăm alte două grupe care au intrat după noi, de parca ălora le era lene să meargă până la poartă şi înapoi, vroiau să vină toată turma.

A doua zi, am venit la sport. Trecem de poartă şi stăm pe alee, aşteptând ca pista să fie udată de câţiva pompieri cu o utilitară. Câţiva idioţi încep să facă mişto de amărâţii aia care se chinuiau cu tulumba, dar au fost puşi la punct de ofiţerul care era cu noi.

Ajungem pe teren, se ţine un scurt instructaj, iar profii de sport încep să ne alinieze, adăugând vorbe încurajătoare gen “Hai Metallica” (spuse unui pletos) sau “Hai banditule” (mie). Ca să nu o mai lungesc, eu am picat la viteză, aşa că nu am mai aflat alte picanterii. Cam atât.

13 Comments

 1. Hmmm…interesant…auzi am o mare nelamurire…de ce trebuie sa ne aratam penisu la doctor?….pe asta chiar nu am inteles-o….

 2. Să vadă dacă ai BTS-uri, fimoză şi alte nenorociri de genul. Părerea mea.

 3. Şi dacă ai fimoză, îţi dă inapt ?

 4. Da, dar pentru a fi sigur, vorbește cu un medic. Se rezolvă chirurgical, prin circumcizie.

 5. Nu ştii care-i limita la dioptrii ?

 6. În prezent, nu. Ar trebui să fie +/- 3, dar vezi cabinetul medical pentru o informație de actualitate.

 7. Cu dantura cum trebuie să stai ?

 8. Mulţumesc mult, Bogdan !

 9. Încă ceva… este vreo diferenţă între medicalul de la Academie şi medicalul de la Şcoala de Poliţie cluj ?

 10. Nu bag mâna în foc. Nu am fost acolo, așa că nu pot spune 100%. Din auzite, am înțeles că s-ar verifica dentiția. În rest, ar fi la fel.

  Te rog să folosești Cadeți pentru alte nelămuriri, pentru că acolo (sau pe alt forum de specialitate) e locul lor. Nu mă deranjează să răspund la întrebări, dar deja se adună și nu-i locul potrivit.

 11. Să-nţeleg că la Academie nu se verifică dentiţia ?

 12. Nu știu cum mai e acum, dar pe vremea mea era trecută doar pe hârtie. Mă îndoiesc că s-ar verifica și oricum, nu cred că ar fi ceva mai sus de nivelul “ai dinți în gură?”.

  Pentru ultima oară, scrie pe Cadeți dacă mai ai nelămuriri. Înțeleg că ești mic și curios, dar toate au o limită și ăsta nu e blog de consultanță.

Comments are closed.