ING și intelectualii

Astăzi primisem un mail din partea ING. Recunosc că l-am citit pe diagonală și apoi l-am dat uitării pentru că nu conținea ceva informații care să mă intereseze urgent. Totuși, mai pe seară am observat pe un blog cunoscut că oamenii se arătau indignați de un comision care fusese prezent în respectivul mesaj, ceea ce m-a făcut curios.

Mesajul cu pricina, îngroșat esențialul:

Incepand cu data de 01.01.2013, comisionul perceput de Banca pentru depunerile de numerar in conturile curente de tip Cont’ROL, efectuate la casieriile din Agentiile ING Bank va fi de 0.5% din suma depusa, minim 10 lei.

Ce spune omul:

Mi se pare strigător la cer. Deci eu, cetățean erou, le dau banii mei,c a ei să facă business cu ei, să acorde împrumuturi și ce căcat mai face o bancă, iar ei ÎMI IAU COMISION DE DEPUNERE?

Câtă nesimțire mai există în mizeria asta de țară? De ce în alte țări nu ai nici un fel de comision, iar în românia ai comision și dacă te bășești în bancă?

Alți comentatori sar cu replici asemănătoare (deși există și persoane cu capul pe umeri care au observat chestiunea):

E foame de bani. 10 lei pentru o depunere de bani in cont???

Mi se pare penibil să nu observi că este vorba despre depunerile făcute la casierie și NU la multimat, dar românul trebuie să sară ca ars în cazul în care banca dorește să limiteze utilizarea casieriilor (și-așa mai puține decât părul din capul primului bețiv al țării). Nu sunt absolut deloc fanul taxelor de tot felul, dar în cazul ăsta, e dovadă de cretinism. Plus că mă îndoiesc că multinaționalele achită salariile prin depunere de numerar la casierie și nu prin transfer bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *