Oficial sunt certificat CCENT

Astăzi am primit prin poștă certificarea CCENT. În sfârșit, pot spune că oficial sunt certificat CCENT. Astfel, pe baza examenului pe care l-am susținut luna trecută la Computerland România, am primit certificarea după o așteptare de cinci săptămâni. Se putea și mai bine, însă se putea și mai rău, termenul de livrare putându-se extinde până la două luni.

Trecând peste sentimentul de mândrie, că nu este puțin lucru să iei certificarea, deși nici nu pot spune că te poți lăuda la cineva prea tare, vreau să discut puțin despre conținutul plicului, poate este cineva interesat. Oricum, nu voi scrie prea mult, ci voi lăsa pozele să vorbească de la sine.

Odată ce plicul cartonat a fost deschis, se poate extrage o mapă ce poartă numele preferat a adminilor de rețea. După deschiderea mapei, se pot vedea următoarele:

[nggallery id=4]

Data viitoare voi cere să mi se trimită certificarea în format electronic, chiar dacă nu voi primi și cardul sau scrisoarea de felicitare. Nu știam inițial că puteam alege varianta electronică și, trebuie să recunosc, eram curios de scrisoare și card :)) Însă timpul pierdut pentru a primi plicul nu merită. Oricum, dacă voi dori o copie fizică, pot cere contra-cost încă una, la care se vor adăuga și cele două bonusuri.

Acum nu-mi rămâne decât să termin luna viitoare cu examenul ICND2 și să completez CCNA-ul.

4 Comments

 1. Buna,

  Am ajuns pe blogul tau cautand pe Google informatii despre CCNA.

  Felicitari pentru CCENT si CCNA (am vazut la “Despre mine” ca ai luat si CCNA-ul). Vreau sa obtin si eu certificarea CCNA, is cam la jumatatea drumului cu studiul.

  Nu urmez cursurile unei academii, invat singur. Folosesc cartea scrisa de Todd Lammle, CBT Nuggets, Packet Tracer si probleme de laborator gasite pe net.

  Is cam la jumatatea drumului si nu is foarte sigur ce cale sa urmez … sa merg pe cele doua examene sau pe unul singur, CCNA. Privind inapoi tie cum ti s-au parut examenele? Ai merge pe aceasi cale sau ai alege un singur examen?

  Experienta in retelistica nu am. Is doar pasionat de IT, repar calculatoarele cunoscutilor, uneori fac site-uri, iar job-ul actual e intr-un domeniu in care nu am tangenta cu retelistica (lucrez ca analist de marketing).

  Dragos

 2. Salut Dragoș. Pe scurt, ți-aș recomanda să susții mai întâi ICND 1 și apoi ICND 2, mai ales dacă spui că ești la jumătatea materiei.

  CCNA-ul 640-802 a fost gândit mai mult pentru cei care se recertifică, fiindu-le mai ușor să dea un singur examen din toată materia, cel puțin așa văd eu lucrurile. Dacă vei da un singur examen, va fi mai puțin detaliat (50-60 de întrebări din tot vs 50-60 întrebări din fiecare jumătate de materie). Fiind nițel mai detaliat, va trebui să tragi mai mult, dar tragi pentru tine și știi o treabă. Cu banii tot pe acolo ieși. Vezi că va trebui să plătești 24% TVA pe lângă prețul cerut de Pearson-VUE, ca să nu ai surprize. Sunt pățit.

  Din experiența mea, ICND 2 mi s-a părut mult mai greu în comparație cu ICND 1 care a fost chiar destul de lejer.

  Dacă te hotărăști să mergi pe varianta cu două examene, aruncă o privire și pe CCENT Certification All-In-One for Dummies scrisă de Glen Clarke, deși dacă spui că ai cartea lui Lammle, ai fi ok. Altă variantă ar fi Wendell Odom, dar are un stil mai aparte și nu știu dacă ar fi pe gustul tău.

  În rest, pentru ICND 1 asigură-te că stăpânești foarte bine subnetizările, vei avea nevoie de ele. Alte detalii nu îți pot oferi, pe de-o parte că am semnat un NDA și pe de altă parte nici nu mai țin minte prea multe :))

  Din partea mea, mult succes și sper că te-am lămurit cât de cât.

  P.S. Mă mir că a apărut blog-ul în căutări, mai ales pentru CCNA.

 3. Merci de informatii. Despre TVA am aflat zilele trecute cand am incercat sa ma programez, nu mi-a venit sa cred cand am vazut (24% din 300 nu-i putin) … am lasat programarea pe alta zi.

  Ma mai gandesc pe care varianta sa merg, desi in momentul asta inclin destul de mult spre doua examene.

  Te-ai gandit ce o sa faci mai departe? Mergi spre CCNP?

  Btw, ai auzit de https://www.ciscopartnertalentnetwork.com? (job-uri pentru Cisco Certified Professionals)

 4. Intenționez să iau CCNP-ul până la sfârșitul anului, asta dacă nu cumva mă hotărăsc să iau CCNA Voice, și apoi să merg pe CCNP Voice pentru că lucrez la un VoIP provider și multe lucruri pe care le-am învățat pentru CCNA nu se prea aplică, cel puțin nu la nivelul la care sunt eu. O să mă hotărăsc până la primăvară, că atunci vreau să mă apuc de treabă. Oricum, până anul viitor vreau să am atât CCNP R&S cât și Voice.

  Nu am auzit de site-ul respectiv, dar nu strică. Momentan lucrez, așa că nu mă tentează să văd în detaliu ce-i cu el, dar îți mulțumesc pentru link.

  Eu as zice să programezi ICND 1 în vreo două săptămâni și să tragi tare în intervalul ăsta. Așa, vei putea sa mai pui niște bani deoparte până te pui la punct cu restul materiei, dar tu hotărăști.

  Să auzim de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *