Băieţi, când stai atâta timp cu un nebun în casă, parcă apoi fantoma lui te bântuie pt tot restul vieţii.. … adică de nebuni tot nu am scăpat…

Să vă povestesc, întâmplări din viaţa mea actuală…


Mulţi dintre voi ştiu că am luat un fiesta pt socra-miu.. că îşi dorea maşina. Maşina e (pardon, era…) impecabilă…
Maşina a picat la testul “oglida vs ivărul porţii”, apoi “benzină vs aer” (aici a picat deja de 2 ori ), apoi “maşina vs stâlp” … mă rog mai sunt câteva… să vă zic:

First action.

Când a scos-o din curte a agăţat cu oglinda dreapta ivărul porţi… Urmare : oglinda ţăndări… I-am zis :”domne, fă-i CASCO!!!” Cică… păi mai sta niţel, să scoată pârleala cu oglindă…

Second action:

După o săptămână, merge cu soacra în maisna… Aia bătea din gură ca o flaşnetă stricată, că cică nu e bună maşină, că ea nu are aer ca alea-alea, doar ca să-l enerveze pe socru.. la un moment dat, îi zice socru: “pune-ţi ba centura aia că nu e de decor…” soacra prinde centura cu mâna dreaptă şi o ţine aşa cu mâna, că “… ea se sufocă dacă îşi pune centura…” . Buun, la următorul semafor observă socrul cam târziu că e roşu şi … obişnuit cu dacia lui din 1970 toamna – fute o frana – în timp ce soacra trăncănea şi încercă să îşi scoată o geacă de pe ea, fiind aplecată niţel spre parbriz… şi ZBANG, cu cornu în geam, de i-a crăpat omului parbrizu . De eram io la volan cred că spărgeam şi geamul lateral – cu capul ei bineînţeles… apoi luneta, tot cu capul ei… apoi spoilerul fata, tot cu capul ei… Kids, don’t try this at home .
Cred că trebuia să intitulez topicul ăsta altfel… ceva gen “un socru de coşmar” sau “cum să prăpădeşti o fiestă”…

Să vă mai zic povestea, privită din alt unghi .
Merg io cu nevasta la socrii.. vedem maşina în faţa porţii.. Cobor io şi observ parbrizul spart în parte dreaptă – îi zic la a mea : “am o presimţire că e taică-tu nervos… ”
“păi de ce?”
“păi ie-te, şi-a spart parbrizu şi încă nu are casco…”
… şi merem în curte… socru era pe la prepeliţe, trebăluia acolo.. încruntat, tăcut, cam roşu la faţă (era nervos). Merem noi şi întreb io: Ce aţi păţit la maşină???
socrul şi mai încruntat, se făcea că nu aude… ezită să răspundă… la care io şi mai insistent – chiar impertinent… :
“Ce aţi păţit?? că e geamul spart… cum s-a spart??”
la care ăla răbufneşte:
” … api cum să se spargă… MĂ-TA cu cornu, că ea nu poate să stea dreacu liniştită şi să poarte centura.. nuuuu, ea trebuie să mă foota la melodie ca maşina e aşa, că nu e bună, că ea se sufocă, că unde a mai pomenit ea maşină care nu are manivela pentru geamuri etc etc… – şi când am pus frâna, ea pac! cu cornu în geam!”
De-abia ne-am abţinut să nu ne tăvălim pe jos de râs… e fapt a trebit să ieşim până la maşina noastră ca să râdem…

Buun, a doua zi mere socru disperat, schimba parbrizu la Gimarom… 150 de euroi mai puţin în buzunar…
Iarăşi îl sfătuim călduros să facă dreacu casco la maşină…la care el: “Păi casco ăla costa cam 360 de euro pe an nu??? – păi dacă amân io o lună să îmi fac casco, mai scot din pârleala cu parbrizu.. că deh, am cheltuit 150 de euro” Bre, asta da gândire de inginer chior!
Şi nu şi-a făcut casco..
Şi când mă gândesc că vroia logan înainte…

Să vă mai povestesc.. că asta nu e tot

După vre-o trei zile, merg io cu nevastă pe o străduţă din apropierea locuinţei socrilor.. Şi vedem Fiesta lu socru parcată în faţa unei curţi… De obicei – de acolo se aproviziona el cu apă minerală, că aia au depozit de apă… Şi îi zic la a mea: “Ie-te socru, iar se plimba cu maşina… în sfârşit a învăţat să deschidă portbagajul, că io cred că s-a dus să ia apă minerală…” (portbagajul se deschide de la un buton din interior de sub bord…)

Peste 3 ore merem la socri… . Ne întâmpină soacra cu un aer victorios , se citea pe chipul ei că era mândră, fierbea de nerăbdare să ne spună ceva.. cum o văd îi şi zic la a mea: “să vezi că mă-ta sigur ne spune ceva legat de taică-tu şi fiesta… am io o presimţire că prea e fericită…”
… nu coborâm bine din maşină că începe ..
“Să vedeţi ce a făcut asta iarăşi cu rablagitura lui… s-a dus cu maşina în oraş şi… a rămas în pană de benzină!!!”
.. pauză de râs… Adică râdea soacra… nouă încă nu ne venea să credem, adică să rămâi în până cu fiesta care de-abia se simte la consum… tre-sa fii puţin prost…
“A rămas aci sus, pe stradă alăturată…”
– deci asta era explicaţia faptului că noi văzusem maşina cu trei ore în urma parcată acolo… socrul de fapt încă nu descoperise butonul de portbagaj , nu mersese după apă minerală ci hai-hui până a rămas în pană de benzină… de data asta a trebuit să râdem noi.. da partea şi mai interesantă urmează.. continuă soacra victorioasă:
“… să vedeţi ce a făcut deşteptu’ naibii… lasă el maşină acolo şi vine pe jos acasă (cam un kilometru jumate ) – ia o sticlă de doi litri şi când să plece vede un vecin cu maşina care merea în direcţia aia.. şi merge cu ăla la benzinărie, ia benzină şi se duce la maşină… şi constată că şi-a uitat cheia acasă … Bineînţeles, cu sticlă în mâna vine iarăşi acasă pe jos, ia cheia şi se duce iar la maşină.. .păi i-am zis io să-şi vândă maşina că nu e bună.. că io cu bicicleta mea ajungeam de trei ori în oraş şi înapoi până a venit el acasă…”
… de multe ori am stat şi m-am gândit aşa.. .oare ăştia doi s-au căutat mult până s-au găsit??

Credeţi că asta e ultima fază?? nuuu…
Peste trei zile iar jubila soacra… aceeaşi poveste cu rămasul în pană prostului.. . Bre, e atât de zgârcit ca nu băga mai mult de 2 litri odată… că cică şi-aşa consuma puţin. Bre, dacă avea logan, cred că rămânea zilnic în pană de benzină…

Sâmbătă am vorbit cu a mea să îi chemăm pe socri pe la noi ca să vizionăm caseta de la nuntă.. Mai ales că duminică la prima oră urma să scăpăm de soacra pt trei săptămâni, că mere la covasna să se relaxeze… Buuun, am stabilit că la 6 după-amiaza să fie tămbălăul la noi la bloc.. Io pe la 6 fără ceva io eram încă la socrii, că aveam ceva treabă. Înainte să plec i-am văzut că se îmbrăcau să vină la noi.. cu maşina . Am plecat repede să cumpăr nişte bere fără alcool, că deh, să se simtă omul bine la mine. De la socri până la mine sunt 3 km, fix 5 minute cu maşina.
Ajung io acasă, îi zic la a mea să se pregătească, că ăştia “acuma ies cu maşina pe poartă”… Şi ne punem să aşteptăm… şi aşteptăm…
Peste juma de oră sună soacra… cică:

“Vedeţi că noi mai întârziem un pic…”

“Păi cât mai întârziaţi???”
…” hehe păi întârziem cât îi ia lui taică-tu să scoată maşina din stâlpul de gaze hehehehehe ”
bre, am crezut că ne crăcănam de râs.. Adică în faţa curţii e un stâlp din ăla galben, care e de fapt un semn că pe acolo trece conducta de gaze. Stâlpişorul are cam 35- 40 de cm… Ei bine, socrul a scos maşina cu spatele din curte, soacra în dreapta… Soacra iar începe cu “taca-taca…” … a dat socru cu spatele şi apoi trebuia să dea cu faţa, cu volanul cotit… El ştie de stâlpul ăla, la toată lumea atrage atenţia “vezi să nu dai în stâlpul de gaze!”. Da nustiu cum dreacu face, atent la cicălelile soacrei (care by the way, nu mai are voie în faţă, sta numai în spate) – că începe să dea în faţă, fix pe direcţia stâlpului .. soacra sare repede “… ai grijă să nu dai în stâlp…” socru nu pricepe la ce se referă ea şi o calcă… poc-crrrrr direct în stâlp! Bre, faza de tot rahatul… să mori de râs… Şi imediat soacra: “… idiotul naibii… intenţionat ai făcut-o, doar ŢI-AM ZIS să ai grijă la stâlp! Boule, ai băgat maşina în stâlp!”

buun, toată povestea asta am aflat-o peste juma de oră… când m-a sunat soacra pt a doua oară… cică :
“gabiiii, hai nu vii până aici?? că asta nu e în stare să mai scoată maşina de pe stâlp.. se învârte în jurul ei că prostu, tot e transpirat ca nu ştie ce să facă ..”
Bineînţeles că mi-au dat lacrimile de râs… bre, că la “Stan şi Bran”…
M-am suit repede în papuc, aveam şi o bere la bord… şi alea 5 minute cât a durat drumul efectiv îmi dădeau lacrimile de râs.. mă gândeam cu dreaku pot fi unii atât de proşti bai fraţilor…
Când ajung acolo, era o imagine… ceva de genul: fiesta cu motorul pe stâlpul de gaz, ieşea abur din radiator de sub capotă, în jurul maşinii 2 cricuri, câteva scânduri mai groase şi socru care îşi punea mâinile în cap de 30 de ori pe minut.. vecinii care stăteau şi se uitau ca la urs şi râdea… bre ce mai, mă apucase milă..

Iau io cricul de la Papuc (cric sănătos frate) ridic fiesta de-o parte, bag nişte scânduri groase, apoi las maşina pe ele şi dau ianpoi, am scos-o în 3 minute…
Deschid capota: A dat cu partea de jos a spoilerului, spart spoiler fata, apoi a împins cu radiatorul, l-a îndoit efectiv şi pe ăla – bineînţeles că a cedat şi prinderea ventilatorului, care era lipit în catalizatori/evacuare, era deplasat cu totul, ceva plasticaraie rupte pe acolo.. Radiatorul spart . Apoi mă uit mai bine pe dedesubt… noroc că nu a crăpat carterul. apoi mi s-a părut mie ceva ciudat şi el îmi zice triumfător:

“păi da, am văzut că am luat stâlpul… şi am dat şi înapoi, ca să trag maşina jos de pe stâlp… ” aşa se explicau mai multe urme de lovituri cauzate de stâlp.. Total cost daune: probabil vre-o 9 – 10 milioane….
Bineînţeles, că soara era cu gura mare.. cum îl vedea pe socru la pământ, întins lângă mine constatând daunele de sub maşină începea : “ţi-am spus: maşina asta nu e bună… şi tu eşti un prost şi jumătate.. .nu trebuia să o cumperi… aşa-ţi trebuie, ai vrut maşina – na maşina!!!” imediat turba socru, se ridică să îi foota o palmă, aia fugea repede în curte după poartă şi tăcea 3 – 4 minute… Apoi ne pândea, când îl vedea pe socru iarăşi în poziţia culcat, iarăşi continuă: ” da, maşina asta nu e bună domne, ţi-am zis io… uite, vezi ce fum iese de sub capotă?? imediat ia foc maşina … ţi-am zis io că nu e bună că se încălzeşte capota ştiu io..” şi iar sarea socrul suduind şi înjurând, dacă o prindea sigur îi trăgea vre-o palmă două… Până la urmă am trimis-o io la plimbare pe soacra, ca să evit o repriză de K1… a luat asta bicicletă şi s-a dus la noi la apartament… Apoi l-am convins pe socru să vină la noi că şi-aşa acasă doar stă şi se enervează… aşa măcar la noi, mai bem o bere, mai râdem cu soacra, mai povestim …

Deci vă daţi seama că nici acum nu e convins de faptul că trebe să-şi facă CASCO…