Cu toate că astăzi a fost o zi importantă pentru România, voi discuta despre alt subiect, urmând ca ulterior să scriu un articol despre Olimpiadă în general. Am observat de ceva vreme că mulți gameri străini sunt nemulțumiți de faptul că GOG.com aduce jocuri mai recente față de ceea ce au fost obișnuiți, de unde și o serie de critici mai mult sau mai puțin dure precum:

Barf…
I wish GOG had never changed. It used to be so exciting, every release day, when it was dedicated to old games!!! Now it brings disappointment after disappointment. Becoming just another games seller…

Another week, another bunch of crap games it seems. Really gonna have to delete GoG out of favorites if they dont start releasing some quality games, instead of this crap that very few have ever heard of or care about.

Am aproape un an și jumătate de când sunt membru pe GOG.com și am văzut multe lucruri bune, lucruri care m-au făcut să am din ce în ce mai multă încredere în viziunea site-ului: jocuri fără DRM, prețuri cinstite și titluri clasice. Am asistat la multe promoții săptămânale, la promoții de sărbători sau vară, în care întregul catalog a primit reduceri de 50% sau mai mult, la sosirea unor titluri îndrăgite de mine (Theme Hospital, Populous și multe altele), precum și la nenumărate dovezi de corectitudine și generozitate față de comunitatea GOG.

De exemplu, am primit jocuri gratuite sau oferte gratuite timp de 24 de ore (Fallout, Empire Earth Gold, Broken Sword). Dar nu numai atât, The Witcher și The Witcher 2 primind versiunea îmbunătățită fără alte costuri. Un alt exemplu de generozitate a fost episodul Botanicula, în care GOG.com a oferit The Witcher și o serie de plus-uri la joc pentru cei care au făcut o precomanda, dar care s-au simțit nedreptățiți prin faptul că jocul a apărut într-un bundle, cu toate că nu a fost vina GOG.com. Asta înseamnă dragoste pentru clienți, pentru comunitate.

Lumea s-a supărat în momentul în care GOG.com a anunțat luna trecută schimbări în politica sa, dorind să aducă și jocuri mai recente, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, prețurile practicat fiind corecte și mai ieftine decât la concurență. Nu numai că unele titluri nu au convenit, dar a apărut o frică, poate că GOG.com se va îndepărta de modelul său, însă aceasta este nefondată. Iar cu jocurile, să fim serioși, este foarte greu să mulțumești pe toată lumea. Chiar dacă în ultima vreme au existat mai multe titluri recente, asta nu înseamnă că până la sfârșitul anului nu vor mai fi destule titluri vechi și clasice. Ar fi absurd, pentru că am încredere că GOG.com nu își va dezamăgi fanii.

Mai mult, mi-aș dori să găsesc multe titluri clasice pe care le vreau de pe Steam (Golden Axe 3, Sonic, Streets of Rage și nu numai) și îmi place să cred că se va realiza acest lucru până la urmă. De ce sunt reticent să le cumpăr de pe Steam? Nu zic nu, le-aș cumpăra la ofertă, multe având prețuri nițel prohibitive, însă politica Steam îmi displace profund, mai ales prin băgarea pe gât a unor clauze controversate. De ce controversate? Pentru că dacă nu le acceptai, pierdeai accesul la jocurile de pe Steam.

I signed it, but not under duress, I signed it so I can play a game.

NOTE: I don’t trust Valve, but I’ve paid for the games under the understanding they can be taken away at any time so nothing really changed in that department.

If you don’t agree to the amendments or to any of the terms in this Agreement, your only remedy is to cancel your Account or to cease use of the affected Subscription(s). Valve shall not have any obligation to refund any fees that may have accrued to your Account before cancellation of your Account or cessation of use of any Subscription, nor shall Valve have any obligation to prorate any fees in such circumstances.

Quote: C. Termination by Valve.

Valve may cancel your Account or any particular Subscription(s) at any time. In the event that your Account or a particular Subscription is terminated or cancelled by Valve for a violation of this Agreement or improper or illegal activity, no refund, including of any Subscription fees, will be granted.

In other words, violating this agreement (probably including publicly refusing to honor it on this forum) may result in a loss of your account.

Tare de tot. Bravo, Steam / Valve. De parcă ar mai fi fost nevoie de o confirmare, se poate vedea un alt exemplu aici. Mai multe detalii pe cârnatul ăla de subiect. Așa ceva nu se face, ca să nu vorbesc de clientul proprietar, de măsurile de securitate, dar asta e, unele jocuri se găsesc numai acolo și nu am altă variantă momentan. Însă, am deplină încredere că GOG.com va crește din ce în ce mai mult și nu va renunța la idealurile sale. Respect polonezilor.

Am pus un link către ei, pentru că merită sprijinul și respectul tuturor.