Din moment ce eu alesesem să merg la arma Jandarmi în ceea ce priveşte Academia de Poliţie, am fost trimis la spitalul militar pentru a completa fişa medicală. Nu ştiam exact ce presupunea treaba asta, neprimind nicio instrucţiune de la cei de la centrul medical în afară de a mă duce la Fişier şi să fac examinările bifate. Însă aveam să aflu curând ce aventură mă aştepta.

Când am intrat în corpul spitalului, corp indicat de cel de la poartă, am început să mă uit în jur şi să caut Fişierul, pentru a plăti şi primi alte indicaţii, eu neştiind unde naiba erau cabinetele respective.

Aşa că intru şi eu ca tot omul în prima cameră pe care am văzut-o, pentru a primi îndrumări. Soarta a făcut să nimeresc fix la cabinetul stomatologic. Bat la uşă şi intru. Acolo era un nene şi o asistentă blondă. Dau bună ziua, la care nenea strigă la mine supărat: “Inapt!”, probabil supărat de salut, fiind obişnuit să i se spună “Să trăiţi!”.

În fine, nu apuc eu să spun ce anume căutam eu acolo, că nebunul (nu era prea sănătos la cap) început să-mi spună să trec pe scaun. “Stai domne că nu am venit pentru control, vreau să ajung la Fişier”. “Treci pe scaun!” repetă nebunul de câteva ori, luându-mi fişa medicală şi pasând-o asistentei.

Văzând că nebunul nu mă lasă să plec de acolo, mă urc şi ăsta începe să mă verifice-n gură. Morţii lui, mă freacă ăsta ce mă freacă, mormăie ce mormăie, în timp ce eu mă uitam la asistentă şi întrebam din priviri dacă ăsta-i întreg la minte, tipa dându-mi de înţeles că ar fi bine să-i fac pe plac.

În cele din urmă, termină ăsta de umblat şi ia fişa pentru a mâzgâli ceva acolo, eu deja gândindu-mă la cine ştie ce rahaturi îmi trece ăla. Mi-a trecut ceva de genul apt clasa a II-a. În fine, am ieşit făcut în gură şi fără indicaţii. Gen, intri bou şi ieşi vacă.

Nimeresc cumva Fişierul, achit taxa şi încep să stau la cabinete. Două chestii au mai apărut. Prima chestiune este ghinionul meu în ceea ce priveşte atracţia băbăciunilor. Oriunde mă duc şi aştept (tren, coadă etc), trebuie să intre careva în vorbă cu mine. Aşa am păţit când aşteptam să vină cumătra oftalmoloagă.

Începe baba să-mi povestească despre viaţa ei, despre ce rude are, că are o nepoată nu ştiu pe unde dracu’, că e frumoasă, deşteaptă, aşa şi pe dincolo. După vreo jumătate de oră, deja începusem să mă uit împrejur după medic, să vină odată că cedam nervos. În fine, apare cumătra aia şi mă ia în primire.

La oftalmologie, mă pune cumătra să acopăr cu mâna un ochi şi să citesc nişte litere de pe un panou. Citesc cu ochiul drept, dar când să citesc cu stângul, observ că vedeam puţin în ceaţă, semn că apăsasem cu mâna. Îi atrag atenţia, să mai aştepte puţin, să-mi treacă, dar cumătra doctor nu vroia să audă. Cică să citesc. Evident că am belit-o, cumătra spunându-mi grav că trebuie să vin cu ochelari la ea, altfel mă declară inapt.

Mazarfacăr, mă duc eu acasă, povestesc ce şi cum, apoi am mers la control, să văd ce dioptrii am nevoie. Acolo, tipa care s-a ocupat de mine a început să mă întrebe dacă am venit să fac mişto de ea, că nu am nevoie de ochelari. Îi povestesc păţania, rugând-o să-mi dea ceva de formă, să nu behăie aia la mine.

Cu ochelarii în buzunar, revin a doua zi la oftalmologie. Cumătra aia se pare că avea probleme cu memoria, din moment ce nu mi-a zis nimic de ochelari, eu citind cu ambii ochi fără probleme. Când i-am spus de ochelari, cumătra îmi spune: “Pentru ce, puişor, doar vezi perfect!”. FUUUUUUUUUUUUUUUU. Pentru cine avea speranţe că sistemul militar e mai breaz. Au şi ei cretinii lor.

Am aterizat la Neuropsihiatrie sau cum naiba se numea. Acolo, un nene cu simţul umorului ne punea să spunem câteva vorbe despre noi şi ocazional dădea exerciţii de dicţie de genul capra crapă piatra-n două. Când eram acolo, apare o candidată sexy, care spunea unde vrea să dea, chestii, la care cumătrul îi spune “Eşti bună pentru poliţie”, restul masculilor zâmbind cu subînţeles şi aprobând.

După ce am completat fişa medicală, m-am prezentat la cabinetul de la Interne şi ăştia au văzut imediat ştampila pusă de nebun. Au dat telefon şi au început să-l ia la pulă, că scria mare pentru cine era fişa aia. În fine, n-au mai fost probleme.

NOTĂ: Pentru persoanele interesate de admiterea în Academia de Politie, am rugămintea să acceseze platforma Cadeti Academia de Politie, cea mai completă resursă pentru admitere, incluzând mult mai multe informații decât se pot găsi aici. Cei de acolo au 10 ani de experiență și multiple generații de studenți și absolvenți s-au informat de pe site-ul lor.