Fişa medicală pentru Academia de Poliţie

Din moment ce eu alesesem să merg la arma Jandarmi în ceea ce priveşte Academia de Poliţie, am fost trimis la spitalul militar pentru a completa fişa medicală. Nu ştiam exact ce presupunea treaba asta, neprimind nicio instrucţiune de la cei de la centrul medical în afară de a mă duce la Fişier şi să fac examinările bifate. Însă aveam să aflu curând ce aventură mă aştepta.

Când am intrat în corpul spitalului, corp indicat de cel de la poartă, am început să mă uit în jur şi să caut Fişierul, pentru a plăti şi primi alte indicaţii, eu neştiind unde naiba erau cabinetele respective.

Aşa că intru şi eu ca tot omul în prima cameră pe care am văzut-o, pentru a primi îndrumări. Soarta a făcut să nimeresc fix la cabinetul stomatologic. Bat la uşă şi intru. Acolo era un nene şi o asistentă blondă. Dau bună ziua, la care nenea strigă la mine supărat: “Inapt!”, probabil supărat de salut, fiind obişnuit să i se spună “Să trăiţi!”.

În fine, nu apuc eu să spun ce anume căutam eu acolo, că nebunul (nu era prea sănătos la cap) început să-mi spună să trec pe scaun. “Stai domne că nu am venit pentru control, vreau să ajung la Fişier”. “Treci pe scaun!” repetă nebunul de câteva ori, luându-mi fişa medicală şi pasând-o asistentei.

Văzând că nebunul nu mă lasă să plec de acolo, mă urc şi ăsta începe să mă verifice-n gură. Morţii lui, mă freacă ăsta ce mă freacă, mormăie ce mormăie, în timp ce eu mă uitam la asistentă şi întrebam din priviri dacă ăsta-i întreg la minte, tipa dându-mi de înţeles că ar fi bine să-i fac pe plac.

În cele din urmă, termină ăsta de umblat şi ia fişa pentru a mâzgâli ceva acolo, eu deja gândindu-mă la cine ştie ce rahaturi îmi trece ăla. Mi-a trecut ceva de genul apt clasa a II-a. În fine, am ieşit făcut în gură şi fără indicaţii. Gen, intri bou şi ieşi vacă.

Nimeresc cumva Fişierul, achit taxa şi încep să stau la cabinete. Două chestii au mai apărut. Prima chestiune este ghinionul meu în ceea ce priveşte atracţia băbăciunilor. Oriunde mă duc şi aştept (tren, coadă etc), trebuie să intre careva în vorbă cu mine. Aşa am păţit când aşteptam să vină cumătra oftalmoloagă.

Începe baba să-mi povestească despre viaţa ei, despre ce rude are, că are o nepoată nu ştiu pe unde dracu’, că e frumoasă, deşteaptă, aşa şi pe dincolo. După vreo jumătate de oră, deja începusem să mă uit împrejur după medic, să vină odată că cedam nervos. În fine, apare cumătra aia şi mă ia în primire.

La oftalmologie, mă pune cumătra să acopăr cu mâna un ochi şi să citesc nişte litere de pe un panou. Citesc cu ochiul drept, dar când să citesc cu stângul, observ că vedeam puţin în ceaţă, semn că apăsasem cu mâna. Îi atrag atenţia, să mai aştepte puţin, să-mi treacă, dar cumătra doctor nu vroia să audă. Cică să citesc. Evident că am belit-o, cumătra spunându-mi grav că trebuie să vin cu ochelari la ea, altfel mă declară inapt.

Mazarfacăr, mă duc eu acasă, povestesc ce şi cum, apoi am mers la control, să văd ce dioptrii am nevoie. Acolo, tipa care s-a ocupat de mine a început să mă întrebe dacă am venit să fac mişto de ea, că nu am nevoie de ochelari. Îi povestesc păţania, rugând-o să-mi dea ceva de formă, să nu behăie aia la mine.

Cu ochelarii în buzunar, revin a doua zi la oftalmologie. Cumătra aia se pare că avea probleme cu memoria, din moment ce nu mi-a zis nimic de ochelari, eu citind cu ambii ochi fără probleme. Când i-am spus de ochelari, cumătra îmi spune: “Pentru ce, puişor, doar vezi perfect!”. FUUUUUUUUUUUUUUUU. Pentru cine avea speranţe că sistemul militar e mai breaz. Au şi ei cretinii lor.

Am aterizat la Neuropsihiatrie sau cum naiba se numea. Acolo, un nene cu simţul umorului ne punea să spunem câteva vorbe despre noi şi ocazional dădea exerciţii de dicţie de genul capra crapă piatra-n două. Când eram acolo, apare o candidată sexy, care spunea unde vrea să dea, chestii, la care cumătrul îi spune “Eşti bună pentru poliţie”, restul masculilor zâmbind cu subînţeles şi aprobând.

După ce am completat fişa medicală, m-am prezentat la cabinetul de la Interne şi ăştia au văzut imediat ştampila pusă de nebun. Au dat telefon şi au început să-l ia la pulă, că scria mare pentru cine era fişa aia. În fine, n-au mai fost probleme.

NOTĂ: Pentru persoanele interesate de admiterea în Academia de Politie, am rugămintea să acceseze platforma Cadeti Academia de Politie, cea mai completă resursă pentru admitere, incluzând mult mai multe informații decât se pot găsi aici. Cei de acolo au 10 ani de experiență și multiple generații de studenți și absolvenți s-au informat de pe site-ul lor.

47 Comments

 1. dar la ce spital militar ai fost?

  1. Salut,

   Am fost la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Aristide Serfioti” Galaţi (U.M. 02489 dacă nu mă înşel).

   În prezent nu ştiu dacă se mai practică, probabil poţi merge la orice policlinică privată.

 2. deci sa inteleg ca daca am probleme cu ochii,ma rog cu unul,pot sa trec de fisa medicala nu?

  1. Salut,

   Depinde ce probleme ai. Ar fi bine să te consulte un medic oftalmolog de la un spital militar sau clinică M.I. pentru a ști sigur.

 3. Salut . Te-au dezbracat complet la control?

  1. Salut. La început, nu. Vei rămâne în chiloți. Pe care va trebui să îi dai jos la contravizită în cadrul unui control individual (presupunând că medicul nu se grăbește și nu vă aliniază pe toți ca să vă inspecteze la grămadă).

 4. Vreau si eu sa dau la Academie.. dar am probleme cu ochiul stang.(nu vad la departare). Este o problema?

  1. Salut,

   Scuze pentru răspunsul târziu. Cel mai bine ar fi să te consulte un medic oftalmolog și să îți prescrie niște ochelari. Dacă te încadrezi în limitele medicale pentru dioptrii, poți merge la admitere, dar pentru asta trebui să întrebi un medic oftalmolog de la o clinica M.I.

 5. Nu stii cand te a controlat la maini si la picioare te a pus sa te descaltii?ms

  1. De descălțat m-am descălțat în mai multe rânduri, dezbrăcat chiar, însă nu îmi amintesc la care dintre controale. Oricum, depinde de fiecare medic, însă la contravizită vei fi aproape dezbrăcat și eventualele probleme se vor vedea.

   Cel mai bine e să întrebi un medic de la o clinică sau cabinet M.I. dacă poți participa la concurs.

 6. Salut!Am vazut ca esti foarte amabil cu cei care vor sa aflle diferite informatii..si esti de apreciat pentru asta, de asta am decis sa iti scriu.Sunt in cl a 12 si vreau la politie dar am o cicatrice in cap daca am paru mare nu se vede…ai vre o idee daca ar fi vre o problema sau daca te cauta prin cap:)).mersi!

  1. Din punctul meu de vedere nu ar fi vreo problemă, însă depinde foarte mult de mărime și dacă se vede cu părul scurt.

   Pentru a ști sigur, îți recomand să te adresezi unui medic din cadrul unui cabinet de lângă IPJ-ul de care aparții.

 7. buna ! eu sunt clasa a 11a mai am putin pana ce termin si as vrea sa dau la academie, politie… nu am probleme grave de sanatate, insa de cand eram mica am o problema cu o ureche… am incercat de multe ori sa o rezolv, dar dupa ceva timp revine problema, medicii mi.au spus ca este ceva de la raceala… nu stiu ce sa fac, dde asta imi e cel mai frica…

  1. Vorbește cu un medic de la cabinetul arondat inspectoratului să te consulte și vezi care e treaba. Sau mergi la un spital militar.

 8. Salut! La oftalmologie te-au pus doar sa citesti literele de la departare sau mai sunt si alte teste? Mersi

  1. Litere si testul Ishihara (cel cu cifre pe fundal colorat).

 9. Salut
  As vrea sa te intreb daca pot completa fisa medicala si la un spital de stat sau daca te duci fix unde vor ei.., si daca la contravizita te mai baga la ecografie….
  Am piatra la fiere…nu stiu daca ma operez mai pot candida…

  1. In principiu, poti completa fisa medicala oriunde, spital privat, de stat sau militar, asta daca nu te trimit ei undeva anume.

   La contravizita nu vei face nimic de genul, doar examinari sumare. Nu stiu cum e la comisiile de specialitate (daca ai vreo problema, te trimit la inca o comisie, insa nu am fost ca sa stiu ce se intampla), dar tot nu cred ca se pune problema unor examinari amanuntite.

 10. Salut !

  Eu am o problema mai ciudata la ochi … am facut control special (aparate) si mi-a zis ca nu am nimic si mi-a dat picaturi de ochi.

  Dar cu ochiul drept am ceva probleme cu ultimul rand de pe panou.

  A…si am 1.82 si 60 de kg , ar putea fi probleme .. pentru campina ?

  1. Salut, scuze pentru raspunsul tarziu.

   Cel mai bine e sa te consulte un medic de la cabinetul inspectoratului de politie.

 11. cum te controleaza la examenul neurologic? in ce consta examenul psihologic? daca ai o masea in minus esti declarat inapt?

  1. Daca nu iti lipsesc dinti din fata nu sunt probleme. Pentru examenul neurologic te vor ruga sa iti atingi varful nasului cu mana dreapta, apoi stanga sau invers. Nu stiu daca s-a schimbat examinarea intre timp.

   Examenul psihologic consta in intrebari de logica matematica, siruri de litere/cifre, probleme de vocabular si alte chestiuni care nu necesita o pregatire prealabila.

 12. la examenul neurologic te roaga doar sa iti atingi nasul? atat? iar la cel psihologic exista testul copacului? am mai auzit de el..

  1. Din cate tin minte, asta era examinarea. Posibil sa se fi schimbat intre timp, insa nu cred ca ar fi ceva complicat.

   Tetul arborelui se poate da sau nu, depinde de ofiterul psiholog. In unele judete se poate da, in altele nu. La fel si pentru testul culorilor (testul Luscher).

 13. Dupa terminarea unei scoli postliceale militare pot sa continui mai departe ca mai tarziu sa existe posibilitatea de a fi avansata in grad?

  1. In cadrul M.A.I. stiu ca se poate, daca mergi la acelasi beneficiar (adica nu poti sa termini la Dragasani ca apoi sa faci Academia la arma Politie – adica poti, dar va trebui sa platesti scolarizarea in cazul scolii postliceale). La M.Ap.N. nu stiu cum este treaba, dar banuiesc ca te refereai la M.A.I.

   Eu zic sa mergi direct pe varianta Academiei pentru ca va fi mai complicat ulterior. Este destul de greu ca subofiter sa ajungi in corpul ofiterilor, mai ales ca nu (mai) poti sa termini o facultate oarecare ca sa fii avansata.

 14. sa zicem ca termin la Dragasani si vreau sa merg la Academie arma Jandarmerie, se poate?

  1. Da, asa se poate. Insa eu raman la parerea ca mai bine mergi direct la Academie chiar daca stai un an acasa.

 15. de ce sa stau un an acasa?

  1. Ma refeream la faptul ca decat sa mergi acum la o scoala de subofiteri pentru ca apoi sa incerci la Academie, mai bine stai si inveti pentru a da direct la Academie, chit ca vei sta acasa un an si vei invata.

   Am presupus ca vrei sa dai direct la subofiteri si nu ai invatat toata materia pentru Academie ca sa poti da anul asta (nu sunt la curent cu diferentele intre probele scrise, stiu doar ca la subofiteri nu se da istorie).

 16. Ai avut ceva probleme cu dintii (carii), de te-a trecut Apt cat. II, la stomatologie? Intreb pentru ca am si eu una, doua carii la masele, si sa stiu la ce ma astept.

  1. Da, aveam vreo doua carii la vremea respectiva. In orice caz, nu va trebui sa se uite (verificarea nu era marcata pe fisa, eu intrand acolo ca sa cer indicatii).

   1. E bine de stiu, daca vrei indicatii, fugi de stomatolog ca dracu’ de tamaie.

 17. poti face si alta facultate la fara frecventa in timpul in care esti student la o Academie sau la o scoala de subofiteri?

  1. De facut, cred ca poti, insa nu te astepta sa poti merge la examene sau cursuri daca ai alte activitati planificate.

   Eu zic sa faci ori una, ori alta, nu amandoua in acelasi timp pentru ca se vor bate cap in cap mai devreme sau mai tarziu.

 18. crezi ca poate fi o problema daca o persoana e vegetariana? ma refer daca poti rezista la Academie sau la orice scoala militara

 19. Salut , sunt clasa 11-a si as vrea sa dau la ofiteri sau subofiteri , inca nu sunt hotarat , si as vrea sa te intreb: daca am o cicatrice pe mana de la o operatie(cicatricea este destul de mare 6,7 cm) afecteaza foarte mult, adica nu ma trece ?

  1. Salut. Asta e o chestiune ce tine de un sfat specializat, nu am de unde sa stiu cum arata, daca se observa sau nu.

   Cel mai bine e sa te consulte un medic de la cabinetul inspectoratului ca sa stii exact cum stai. Nu-mi permit sa-mi dau cu parerea in afara de cateva generalitati.

 20. Ai nevoie sa vii si cu o adeverinta de la medicul de familie cand faci fisa? Sau poti sa o aduci si ulterior?

  1. Depinde pentru ce iti trebuie. Daca nu ti-au cerut-o expres (ca sa-ti dea fisa medicala) si este nevoie doar pentru completarea fisei medicale, o poti aduce ulterior.

   Vezi ce zic medicii si eventual cei de la resurse umane. Eu nu am de unde sa stiu ce hartoage se cer acum pentru ca nu lucrez la resurse umane.

   1. Nu-i problema, voiam sa stiu cum a fost la tine.

 21. Fisa medicala se poate face la orice spital sau neaparat la militar?

  1. O faci acolo unde spun cei de la resurse umane sau cabinetul inspectoratului. Nu toate judetele (mai) au spital militar, asa ca sunt sanse sa ti se spuna sa vii cu fisa completata (la stat sau privat). Vezi la fata locului cum sta treaba.

 22. salut , sunt in clasa a XII a si doresc sa dau la Academie … insa mi putin frica de examen … este greu ? adica fac ore in particular dar limba straina ma sperie putin si istoria …

  1. Roxana, fara suparare, dar nu te cunosc, nu stiu ce poti si ce nu, depinde strict de tine daca esti dispusa sa depui efortul necesar. Daca incepi pregatirea din timp si te tii de treaba, nu vad de ce nu ai intra. Meditatii poti lua sau nu, depinde iar de tine.

   Va rog sa folositi http://www.cadeti-academiadepolitie.ro pentru alte intrebari pe subiect.

 23. Stie cineva ar fi o problema daca am vergeturi pe coapse la picioare?

  1. Vergeturile nu prezinta o problema.

   *Am inchis comentariile. Va rog sa folositi http://www.cadeti-academiadepolitie.ro pentru alte intrebari.

Comments are closed.