Am așteptat puțin până să scriu acest articol, pentru a nu fi stăpânit de impulsul de moment, pe de-o parte, plus că vroiam să văd dacă nu cumva mai existau și alte comentarii. Dar despre ce este vorba? Pe scurt, despre prostia și românismul autentic de care dau dovadă unii cosmonauți de pe Internet. Citisem un articol de pe Evenimentul Zilei (se poate citi aici), articol care vorbește despre o prietenă de-a mea, ca apoi să văd un comentariu care m-a iritat.

Cum vine asta, stimabile? De unde până unde nu au voie studenții Academiei de Poliție să cunoască mai multe limbi străine? Dacă ar fi fost vorba despre poliția comunitară, pardon, locală, mai înțelegeam (deși, nu m-ar mira să existe câțiva poligloți și acolo), dar așa? Indiferent despre ce armă vorbim, că e poliție, jandarmi (arma lui Bubu), pompieri etc. De ce nu ar fi studenții în stare să vorbească mai multe limbi străine? Pentru că asta e ideea preconcepută a unui cosmonaut conform căreia polițiștii nu ar avea mai mult de două clase, ca trenul? Bitch, please.

Nu-mi place să văd cum diverși cosmonauți își dau cu părerea într-un mod tendențios, fără ca măcar să știe despre ce vorbesc. Trec peste ideea că îmi este prietenă, pentru că sentimentul ar fi fost acolo indiferent de cine era în locul ei. De ce trebuie ca lumea să creadă că dacă vorbim de poliție, gata, Garcea&co la apel. Nu că nu există și astfel de specimene în poliție (cine neagă, să mă bea, peste tot mai aterizează cretini), însă îmi place să cred că sunt excepțiile de la regulă.

Mai mult, eu cum ar trebui să mă simt în cazul de față, că și eu am fost la admitere în 2006, chiar la arma jandarmi. Bine, șansele ca eu să fi apărut într-un articol online sunt foarte mici, dar cunosc mai multe limbi străine, dar ideea contează. Că ulterior m-am orientat către ANI, asta e partea a doua.

Rușine bre, dar ăsta deja e un cuvânt necunoscut pentru specimenul ăla. Ca mulți alții. Măcar fata a intrat pe forțele ei într-o instituție de învățământ superior militar, a reușit să învețe niște limbi străine, a fost aleasă pentru a pleca la Bruxelles și, înainte de toate, e o bombonică. Tu ce ai de pus în CV? Trăgător profesionist cu limba-n cur?