Cea mai urâtă (nu cea mai mare, ci cea mai urâtă) problema a femeilor este că-s educate de mici să fie prinţese.

Dacă e o chestie pe care o detest urât de tot la femei, este chestia aia cu merit şi eu. Toate au impresia că ele merită şi veşnic e o competiţie între ele şi prietenele lor imaginare pe tema cine merită mai mult şi cine a primit sau primeşte mai mult. Dacă s-ar limita la atât, ar fi o chestie, dar nu. Aşa e, au ajuns la 30 de ani, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţe la toate căcaturile alea alintate megagay, nu. La 18 ani, hai să zicem c-o fi normal să faci de-astea, să te alinţi şi să te pisiceşti că ultima terminată, hai mai baby, nu mă duci şi pe mine la film, eu nu merit? Iar baby îşi calculează banii la centimă şi…ce să facă, te duce, chiar dacă asta înseamnă că 3 zile papă sandwichuri cu pâine. Ce să facă, ai şi tu 18 ani, are şi el 18 ani, asta e, hai că merită, măcar ştii că are fundul tare şi sânii fermi. Dar iubiţica şi prinţesa lui tati nu renunţa la mizeriile astea nici la 30 de ani. Nu contează că fundul e acum dublu, nu contează că nu mai poartă sutien când e murdar pe jos, nu, ea merită.

Să ne-nţelegem, nu merită pentru că-şi doreşte chestia respectivă. Nu. Merită pentru că şi prietena ei, Gherghina, care-i căsătorită cu Gherghel, primeşte şi a primit. Dacă Gherghina a primit o maşină de ziua ei, păi, merită şi Ioana ta, cum altfel? Ce, ea nu merită? Ce face Gherghina de merită, iar eu nu? Nici măcar n-arată la fel de bine ca mine!

Nu contează că Gherghel e de fapt pe bune cu nişte băieţi şi fură la comun de rup, iar mâine-poimâine îi vom vedea în puşcărie şi la televizor (nu neapărat în ordinea asta). Nu. Ce contează este faptul că Gherghina a primit, deci merită. Deci merit şi eu! Sigur că dacă tu, bărbat, vrei să faci o combinaţie, ceva, că ai o ocazie, cam aşa, la limita legii (şi nu neapărat pe partea legală), face crize de nervi şi plânge şi îţi spune că ea nu poate să stea cu un hoţ, că nu suportă să nu doarmă noaptea gândindu-se că vine Poliţia şi te ridică din pat, iar ea ce face pe urmă? (vezi bine, tu vei fi arestat şi futut în cur de vreo 20 de niggeri în celule, dar întrebarea care se pune este EA CE FACE??? Tu dă-te-n pula mea, no big deal, câteva duzini de puli pe sens interzis, dar CE FACE EA?)

Prinţesa lui tati te compară tot timpul cu soţii Gherghinelor din anturajul ei. Cum adică ăia au venit acum dintr-un concediu de 10,000e, iar tu pe ea n-o duci nici măcar într-unul de 7000e? N-o iubeşti? Ea nu merită? A, nu ai 7000e? Păi, de ce nu ai, că Gherghel are?

Nu contează că ţara arde, nu contează că-i criză, nu contează că tu te întrebi în fiecare zi dacă mâine mai ai serviciu şi dacă nu, când îţi găseşti sau că ai rate şi datorii pe care le-a făcut ea, pentru tâmpeniile ei. (de exemplu, VOI v-aţi luat o maşină, deşi tu n-ai permis şi nu conduci. DAAAAR plătiţi ratele VOI, că-i maşina VOASTRĂ. Nu poţi să nu zâmbeşti un pic la cum pun femeile problema, iar problema ţine de bărbaţii care nu iau PENTRU CUPLU un pisoar, E PENTRU NOI, DRAGĂ!). Degeaba îi spui da? ia fă metroul, că şi eu merg la fel la lucru. Cuuum? Transport în comun, să-mi pună toţi golanii mâna pe cur? Eu atâta merit? Nu merit nici măcar o maşină?

De ce n-ai şi tu banii lui Gherghel, dragă? De ce nu te descurci şi tu că el, de ce nu-ţi iei şi tu un job că el? Că uite, şi el câştiga 300 de dolari pe lună acum un an, dar uite că acum câştiga 3000 de euro. Tu de ce n-ai avansat? Nici măcar nu te-a interesat! Nu contează că tu nu vii din acelaşi loc ca Gherghel, că n-aveţi acelaşi background. Nu contează că ăla a ştiut pe cineva undeva, iar tu nu. Nu contează c-a avut şi-un dram de noroc, iar tu nu. De ce nu ţi-ai dat silinţa? Eu nu merit?

Prinţesa lui tati nu ar face un sacrificiu, oricât de mic. Prinţesa lui tati îmi spune că uite, Pulică al ei a pierdut 100 de euro printr-o investiţie proastă, iar când îi râd în nas şi-i spun că 100 de euro nu-s bani, îmi spune că pentru ei, e o sumă imensă. O întrebi, stai, mă, aveţi probleme cu banii? Aveţi nevoie de ceva? Nu-ţi răspunde, pentru că nu vrea bani, vrea să se plângă în continuu, că o placă stricată. Tu îi spui că 100 de euro sunt bani de ţigări, nici măcar, ea îţi spune că sunt o tonă de bani. În acelaşi timp, prinţesa lui tati merge la coafor, că doar n-o să-şi facă singură freza aia de care nu-i pasă nimănui, că oricum, scopul părului la femei este să ai de ce trage când le fuţi capră sau le dai m…e. Altfel, ar putea fi chelioase, că nu ne-ar pasă, dacă tot veni vorba. De ce merge la coafor? Nu neapărat pentru că-i nevoie, nu neapărat pentru că-i trebuie, ci pentru că Gherghina merge de 3 ori pe lună la coafor, iar tu îmi reproşezi mie, care merg o singură dată, nici măcar atâta lucru nu merit?

Bine, dar de ce nu-ţi ajung banii? Păi, cum să NE ajungă, că mâncăm fast food şi costă 600,000 o masă. Păi, nu mai mâncaţi fast-food, gătiţi ? Dar gătitul este tabu pentru prinţesa lui tati, să gătească el, mie nu-mi place. Dar să mănânci îţi place? Păi, ce legătură are?

Dar ce datorii aveţi? Păi, am făcut NOI un credit, să iau nişte faianţă de-aia mişto pentru casă. Păi, foarte tare, şi, ce, a fost scumpă? Da, că aia ieftină era urâtă. Păi şi altceva? Mai AVEM rată la maşină, 3 plinuri pe lună. Păi, aveţi sau ai, că Pulică n-are permis? Păi, e a noastră, îl duc şi pe el undeva când are nevoie. Aha?

Şi cum vezi tu, prinţeso, ieşirea din situaţia asta, dacă-i nasol cu banii? Păi, să găsească Pulică un job mai bine plătit, ce, eu nu merit? Ce să meriţi, să găsească el un job?? Bine, poate găseşte, că uite, se angajează în Franţa, în Germania şi-n Anglia şi-s salarii destul de mari, aşa, de nici nu visezi în România la ele. Aaa, păi nu aşa, nu plecând, eu vreau să găsească aici, nu să plecăm. Păi, de ce acolo? Păi, şi Gherghel tot aici şi-a găsit. Măi, dar el nu e Gherghel. Ce legătură are? (prinţesa lui tati nu vede niciodată legătura) Şi Gherghel tot aici şi-a găsit, el de ce nu poate?

Auzi, prinţeso, dar de ce nu te apuci tu să faci milioane de euro din cântat şi să-i cumperi lui cadou tot ce-şi doreşte, că uite, Madonna aşa a făcut? Păi, eu nu-s Madonna. Păi, nici el nu-i Gherghel. Păi şi care-i legătura? (din nou)

Prinţesa lui tati are pretenţii, crede că merită şi se comportă uneori tare, tare trist, să zicem doar că nu ca o doamnă, că o doamnă nu face scene în public. Dacă-i atragi atenţia şi-i ceri o explicaţie pentru comportamentul ăsta de colţ de mahala, prinţesa lui tati îţi spune că-i numai vina lui Pulică, comportamentul lui a adus-o în halul ăsta de disperare în care nu mai suportă. Îi spui că greşeşte, îi spui unde greşeşte, dar de pomană o faci. După 4 ore de când vorbiţi, prinţesa lui tati îţi spune că o deranjează limbajul tău şi că ştie ea că tu poţi să fii convingător când vrei. Păi, nu e greu să fii convingător când ai dreptate şi spui ce crezi, nu?

[ … ]

Prinţesa lui tati aruncă fără să gândească o tonă de cuvinte care jignesc, ofensează sau poate chiar dor, habar n-am. În acelaşi timp, devine emo şi începe să plângă dacă-i atragi atenţia când ea greşeşte, când e ea de căcat. Prinţesa lui tati face crize de nervi când aude un mai taci, fă, că eşti idioată sau mai lasă-mă-n pla mea, pentru că i-ai vorbit ÎN HALUL ĂLA, pe ea O DOARE. Pe tine nu, pentru că prinţesa lui tati poate spune orice. Degeaba îi spui că ar trebui să aibă grijă cu cuvintele, pentru că ?dragostea? aia durează şi ea niţel by default, după care poate să dispară într-o secundă. Răspunsul ei e că n-are nevoie de teorii despre dragoste de la tine, că tu nici nu ştii ce-i aia, că dacă ştiai, nu futeai 283 de femei.

[ … ]

Din păcate, prinţesa lui tati uită că nu mai are 18 ani, nu mai are fundul mic şi tare, nu mai are ţâţele aşa cum le avea şi, din tonul ascuţit al vocii, probabil nici nu şi-o mai trage cu pasiunea de-atunci. Prinţesa lui tati uită că nu numai că nu-i necesară, dar a uitat de mult să fie utilă, dacă o fi fost vreodată. Prinţesa lui tati nu-şi dă seama că alunecă în râpă uitării şi nu înţelege că se va trezi într-o zi părăsită şi tot ce va vedea în oglindă va fi o căzătură de 30+ ani, cu un corp deloc de invidiat, o privire tristă, o voce ascuţită, multe frustrări şi o carieră în plin declin, una care nu duce nicăieri şi nu ducea nicăieri nici înainte de criză.

Prinţesa lui tati uită c-a fost deja futută şi nu mai are nimic interesant de oferit, iar una de 15 ani şi-o trage mai că lumea, cu simţul răspunderii, face nişte chestii în plus şi nu emite mari pretenţii. Prinţesa lui tati uită că e doar o altă pizdă muritoare şi, după cum văd eu lucrurile, nici tribunalul n-o s-o convingă de asta.

Dar, chiar şi când se va întâmpla asta, prinţesa lui tati nu va accepta faptul că-i responsabilă pentru o parte din probleme. Pentru că, dacă a părăsit-o nenorocitul, e din cauză că era un incapabil, unul care nu putea să-i ofere ce merită. Nu-i nimic. Din fericire, mai devreme sau mai târziu, îţi oferă viaţa. Fix ce meriţi.

[…]

Sursa: Piticigratis.com