Fiind o persoană cu un ten sensibil care dă ceva bătăi de cap, am început să caut produse care să mă ajute să scăp de griji, pe cât posibil, produse pe care le-am şi trecut în wishlist. Aşa se face că am ajuns să intru în posesia unui gel exfoliant pentru curăţarea tenului produs de Truefitt & Hill, prin amabilitatea lui Răzvan de la magazinul Bărbierit de lux, căruia îi mulţumesc încă o dată pentru că mi-a trimis gelul spre testare.

A trecut puţin peste o săptămână de când îl folosesc şi acum a venit momentul unei recenzii. Pentru cei care nu doresc să citească mai departe (timp, lene etc) le spun doar că îşi merită banii şi că ar fi bine să-l încerce, mai ales dacă se află în situaţia mea. Pentru mai multe detalii, citiţi mai departe.

Pentru început, câteva detalii despre gel. Acesta face parte din gama Authentic No. 10, fiind o gamă introdusă recent de T&H pentru persoanele cu pielea sensibilă. Ceea ce înseamnă că nu vor exista iritaţii, inflamări sau alte neplăceri.

Vizavi de aspect, nu am multe lucruri de zis, forma de prezentare fiind un tub de 100ml. La urma urmei, pe mine mă interesează mai puţin aspectul produsului (dar las pozele să vorbească în locul meu), punctul de interes fiind felul cum se comportă.

Mărturisesc că la deschiderea tubului nu m-am prins exact a ce miroase, simţul meu olfactiv fiind deficitar din punctul ăsta de vedere. Noroc cu informaţiile oferite pe spatele tubului: gelul conţine scoarţă de salcie şi limba mielului, pe lângă alte ingrediente pe care nu le înşir aici. Legat de miros, este unul plăcut, asta în condiţiile în care eu nu prea mă înţeleg mirosul de plante.

Aplicând gelul (în urma unei spălări prealabile cu apă caldă) se simt granulele cum îşi fac datoria. Fiind la primul produs de acest fel, am putut vedea cum pielea moartă mă părăsea supărată, lăsând suprafaţa netedă şi numai bună pentru ritualul de dimineaţă. Mirosul gelului a devenit mai puternic, dar a rămas plăcut (la mine, în limitele suportabilităţii 🙂 ).

Un punct forte de care se bucură gelul exfoliant de la Truefitt & Hill este faptul că nu este nevoie de o cantitate mare pentru a-şi face treaba. Am format în palmă echivalentul unui bob de mazăre şi am masat faţa fără probleme (instrucţiunile chiar recomandă folosirea unei cantităţi mici). Ceea ce se traduce într-o durată mare de viaţă, la o utilizare de 2-3 ori pe săptămână. La modul meu de folosire, cred că m-ar ţine pe puţin patru luni, dacă nu chiar şase sau mai mult, dar asta rămâne de văzut.

Ajungând la preţ, gelul exfoliant pentru curăţarea tenului costă 42 de lei. Din punctul meu de vedere, este un preţ decent, raportat nu numai la durata de viaţă, dar şi la beneficiile oferite. Personal, rămâne pe lista de cumpărături şi îl recomand.

Pe lângă gel, am primit şi câteva mostre de creme de ras şi colonii. Menţionez că fiind mostre, experienţa mea a fost limitată, dar se cuvine să vorbesc puţin şi despre ele.

Cremele primite au fost Ultimate Comfort, Almond şi Lavender. Nu pot spune că mă reprezintă, dar cel mai mult mi-a plăcut Ultimate Comfort, având un miros pe care îl suport cât de cât. Almond (migdale) a ieşit al doilea, iar Lavender (levănţică) pe ultimul loc. Lavender nu prea m-a atras, dar îi place mamei :)) Ca acoperire şi bărbierit efectiv, consider că toate trei s-au achita foarte bine de sarcini, obţinând de fiecare dată un bărbierit fin. Singura chestiune la mine a fost mirosul, acesta făcând diferenţa. Personal, prefer crema pentru ten sensibil din gama Authentic No. 10.

Mostrele coloniilor au fost Grafton, Spanish Leather şi Sandalwood. Spanish Leather era preferata mea încă de la ultima comandă, însă acum se luptă cu Grafton şi încă nu m-am hotărât. Cel mai probabil, voi ajunge să le alternez, pentru că îmi plac ambele foarte mult. Sandalwood nu mă reprezintă, plus faptul că pielea mea îl face să reziste puţin. Sunt curios să aflu cum miroase West Indian Limes, dar până atunci, voi avea în plan achiziţionarea coloniilor Grafton şi Spanish Leather, văd eu care va fi prima până la urmă (în cel mai rău caz, oi da cu banul 🙂 ).

Cam atât momentan. Am de gând să mai adaug câteva recenzii de acest gen, aşa că acesta nu va fi un caz singular.

[nggallery id=2]