Mi-am facut un obicei ca periodic sa arunc o privire prin casa si sa vad ce electronice/etc nu am mai folosit de cateva luni pentru a le vinde prin diverse canale. Cel mai adesea, aleg sa pun anunturi de vanzare pe OLX si pe un forum, Computer Games.

Partea nasoala e ca mereu cand am ceva de vanzare, simt ca imi creste nitel tensiunea din simplul motiv ca romanii sunt, de cele mai multe ori, niste ahtiati profitori care trag de pret in cel mai josnic mod posibil. Fara a pune la socoteala faptul ca eu oricum cer un pret cu 50% mai mic fata de cat am platit initial si de cele mai multe ori produsele mai sunt in garantie. Credeam ca procedand asa voi grabi vanzarea, ceea ce este partial adevarat, insa amatorii de chilipiruri tot se prezinta.

Cateva exemple:
sistem boxe 2.1, cer 50 de lei, primesc oferte de 20 de lei
husa tableta Samsung Galaxy Tab 3 originala, nefolosita, cer 100 de lei, primesc oferte de 70 sau 50 de lei
telefon sigilat Huawei G6, cer 400 de lei, primesc oferte de 300 de lei, ca asa e frumos, sa negociem, ca nu suntem pe eMAG lol

Am pus ieri la vanzare pe OLX un Xeon pe care il am din ianuarie si din ce am vazut, valora 800 de lei. Acum sunt anunturi cu procesoare identice la 600 de lei. Pun anuntul si cer 550 de lei, ma rog, poate las la 500 si aia e. Nope, ma trezesc cu mesaje “ofer 400 de lei” si “care e ultimul pret”.

A, sa nu uit de tampeniile cu schimburi sau trimis prin posta/curier, in conditiile in care specific expres ca nu vreau schimburi sau sa trimit in tara.

Serios de nu incepe sa mi se faca scarba sa am de-a face cu romani cand mai am ceva de vanzare. Zici ca suntem in Turcia in bazar, toti simt nevoia sa se targuiasca, chit ca pretul e convenabil, dar poate mai taie din el, ce naiba.