În primul rând, mă bucur că românii simpli au avut curajul de a protesta PAŞNIC atât timp, însă românii au decăzut în ziua de astăzi (cel puţin 2 categorii dintre ei). Şi cei mai cretini au fost suporterii huligani, care au făcut nişte lucruri extrem de reprobabile.

În primul rând, nu e normal domne ca să iei la bătaie reporteri şi oameni de pe stradă, ca să nu vorbessc despre incendieri sau spargeri de geamuri etc. Aici vorbesc, în primul rând, de ultraşii pulii mele.

O parte din vină aparţine şi jandarmeriei, care a permis (voit sau nu – ordine de sus?) acestor cretini să se manifeste. Sigur, jandarmii îşi arată muşchii când vine vorba de protestatarii paşnici din Piaţa Universităţii, dar cu ultraşii (sau ce dracu ar fi fost maimuţoii ăştia cu fulare pe moacă şi gluga trasă pe ţeastă) care a fost treaba? Mi-e greu să cred că o grupare militară, antrenată special pentru astfel de situaţii (restabilirea ordinii publice) nu a putut face faţă unor slăbănogi ordinari. E drept că şi-a făcut apariţia un tun de apă, dar la mai mult de două ore de la începerea conflictului. De ce această lipsa de reacţie?

Altă întrebare, de ce traficul nu a fost oprit la suprafaţă? Cât de cretini sunt cei care nu vor să ocolească aceste zone şi ţin cu tot dinadinsul să treacă prin aceste zone? Metroul e capabil să evite aceste staţii, dar traficul (inclusiv RATB-ul) nu.

Puliticienii 0 mesaj. Cel puţin, nu din partea principalelor persoane: Băsexu şi piticul porno. Aşa-zisul ministru de interne Igaş nu a convocat nicio şedinţă de urgenţă, nimic. Relaxaţi cu toţii.

Salut şi studenţii care au ales să participe şi ei, precum şi toate persoanele de bună credinţă. Îmi pare rău pentru victime, fie că e vorba despre cetăţeni sau dintre forţele de ordine. Muie huliganilor şi sper ca jandarmii să vă rupă picioarele la următoarele meciuri.

Dacă aş fi în locul comandantului jandarmeriei, aş emite un comunicat conform căruia aş anunţa că Jandarmeria nu va tolera actele de huliganism pe stadioane şi va reacţiona scurt şi decisiv împotriva oricăror ultraşi, aceştia şi doar aceştia din urmă fiind responsabili de urmările faptelor lor. Să se lase cu dinţi scoşi, mâini şi capete rupte fără număr. Să dea în ei ca-n fasole, fără milă, să se înveţe minte huliganii naibi. Şi să nu aud că vai, suporterii sunt doar la fotbal. Hai ia pula, atunci de ce toţi se îmbracă fix ca orice huligan care se respectă? Îşi ascund moacele, sunt violenţi ca toţi descreieraţii. Las-o că macăne. Cretinii smulg bănci, incendiază, devastează Bucureştiul şi mi-e greu să cred că oamenii sănătoşi la cap ar face aşa ceva. Incredibil teribilismul ăsta.

Vai de steaua noastră.